Сео одит и сео оптимизация


С бързите темпове на развитие на интернет всяка фирма трябва да разполага със собствен сайт. В днешно време това не е каприз или лукс, а необходимо средство за свързване, консултации, онлайн пазаруване и тн.т. Какво ще помогне на уеб сайта да не се рее хаотично в интернет пространството? Отговорът е - добрата СЕО оптимизация, за да стои стабилно на челните места в търсачките по специфичните ключови думи и фрази за дейността на фирмата, което гарантира по-голям интерес, по-добра посещаемост, повече клиенти и като краен резултат повече приходи.

SEO оптимизацията (Search Engine Optimization) е съвкупност от методи, чрез които даден уеб сайт може да се позиционира на по-предни позиции в търсачките (Google, Yahoo, Bing и др.) при търсене на определена ключова дума или фраза. Няколко основни фактора влияят върху класирането на уеб сайта в резултатите на търсачките. Тези фактори основно могат да бъдат разделени на две - вътрешна (On-page SEO) и външна (Off-page SEO).

Вътрешна СЕО оптимизация (On-page SEO)

Всеки сайт се нуждае от добра въртешна оптимизация за по-добри резултати, без нея класирането на сайта в търсачките ще е много по-трудно и скъпо. Това е оптимизация на вече създаден сайт. Оптимизацията включва преценка и подбор на правилните ключовите думи за даден сайт(keywords) и вътрешните страници. Описанието (description) да отговаря на всяка страница и според нуждите на оптимизирането и. Оптимизация на текстовете и снимките за заглавия и описание. Проверка на всички линкове дали работят правилно дали са грешни или водят към несъществуващи страници. Цената за тази услуга зависи от обема на информацията и типа на сайта.

Външна СЕО оптимизация (Off-page SEO)

Външната оптимизацията се отнася до способите, които се извършват извън самия сайт. Оптимизирането на вътрешното съдържанието на сайта не е достатъчно и за да е пълен ефекта от SEO оптимизацията. Необходима е помощ от други сайтове, под формата на връзки (линкове). Това е основната задача на този вид оптимизация, а именно осигуряването на качествени връзки от сайтове, с тематика подобна на вашия. Към линковете трябва да се използват ключови думи, които най-добре описват сайта ви, наречени още "котви" (anchor).

Добавяне в уеб директории и социални мрежи

Добавяне в уеб директории и сайтове

Добавянето на уеб сайта ви в директории и социални мрежи ви дава възможност да привлечете повече потребители на сайта си и по – този начин той да се изкачи в по-предни позиции при търсене в търсачките. Другото предимство на добавянето към директории и социални мрежи е натрупването на подходящи хипервръзки към сайта ви, което отново ви осигурява по-голяма потребителска аудитория.

Цената за тази услуга е 200лв. за БГ директории.
Събмитване в EN база 400лв.
Събмитване в Руска база 300лв.

Линк билдинг (рекламни линкове)

Рекламни линковеТова е така да се каже последния вариант и най-мощен за изкарване на сайта по дадена ключова дума или няколко ключови думи на първа страница в google. При нея се използва метод за наемане на линкове от други доказани (тръст) сайтове с PR и доказана история. Както сами се досещате това е услуга която се заплаща всеки месец и цената не е фискирана. Тя зависи от много фактори. На коя позиция желаете да се класира сайта по дадена дума, каква е конкуренцията, колко сайта има оптимизирани за тази дума и колко резултата излизат за нея. Друг фактор, който не е за пренебрегване е колко сайта си плащат да са в ТОП3 на google за дадената дума. Много фирми пренебрегват този факт и в един момент се оказва, че 10 фирми си плащат за да са в ТОП3. Разбира се всичко си има някакви граници от финансова гледна точка и зависи доста и от
специалистите в дадените фирми.Close

Log In

Enter Remind password

Type your e-mail address and we'll send you new password

Submit